Notícies

Gaudiu en família de l'espectacle de les estrelles!

Catalunya té molts indrets excepcionals per contemplar el cel nocturn i descobrir-ne totes les meravelles, especialment al Pirineu i a les Muntanyes de Prades a la Costa Daurada, on sembla que les estrelles són a tocar de la mà. Aquí us oferim un recull de diversos equipaments de turisme familiar ubicats en zones amb el segell Starlight, que certifica un cel nocturn excepcional. Hi trobareu unes propostes astronòmiques fantàstiques!

1 Un viatge per l'espai
Aquest telescopi és genial!
Aquest telescopi és genial!

Si voleu gaudir d’un autèntic viatge a les galàxies, apunteu-vos a les sessions de l’observatori astronòmic de MónNatura Pirineus a les Valls d'Àneu. Primer gaudireu d’una sessió de tres quarts d’hora a l’interior de l’observatori, còmodament asseguts a la butaca, i després sortireu a l’exterior per gaudir directament de les estrelles durant una hora, en un dels cels més nets i foscos de Catalunya. L’activitat es realitza tot l’any, cada dissabte a partir de les 19.45 h, i és imprescindible fer-ne la reserva.

2 Anar a la Lluna en família
Ben còmodes i en família!
Ben còmodes i en família!

El Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades us ofereix l’espectacle Selene, un trepidant viatge a la Lluna, pensat per a famílies amb nens a partir dels dos anys. Viureu una experiència única: un rescat a la Lluna, on gaudireu d’uns efectes de llum i so espectaculars. Després sortireu al mirador astronòmic, on, asseguts a les butaques i gràcies a la potència dels seus grans telescopis, us explicaran com són les constel·lacions amb un llenguatge entenedor per als més petits.

3 Quin és el secret dels estels fugaços?
Un planetari espectacular
Un planetari espectacular

Voleu saber com són els asteroides, els cometes i els estels fugaços? El Parc Astronòmic del Montsec, a Àger, a les Terres de Lleida, us proposa una visita diürna familiar amb l’espectacular audiovisual Lucia. El secret dels estels fugaços. La pel·lícula es projecta a l’Ull del Montsec, un planetari digital en 3D que té una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre. Explica als més petits com funciona l’astronomia, d’una manera ben entenedora. També entendran d’on provenen els estels i per què es produeixen les populars pluges d’estrelles. En acabar, un monitor especialitzat del parc us explicarà com és el cel de nit. Aquesta activitat està disponible de març a desembre.

Una altra proposta us convida a descobrir els secrets dels cels polars en una visita nocturna. Primer veureu la pel·lícula Polaris i descobrireu alguns secrets del sistema solar i de l’estrella polar. Després, s’obrirà la cúpula i podreu observar el cel i identificar-hi les estrelles, amb la guia d’un monitor especialitzat.

4 Mirar les estrelles a les pistes d'esquí!
El cel nocturn com mai l'has vist
El cel nocturn com mai l'has vist

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici també ha obtingut la certificació Starlight per la qualitat extraordinària del seu cel nocturn, on no hi ha ni rastre de contaminació lumínica. Ara, l’estació d’esquí d’Espot també té el seu propi mirador astronòmic, on una agència especialitzada us ofereix una interessant activitat d’observació nocturna. Primer pujareu amb la màquina Snow Retrac des de l’aparcament d’Espot fins a la cota 2000, on hi ha la cafeteria de l’estació. Un cop allà, podreu degustar un aperitiu molt complet amb productes locals pallaresos. I finalment podreu contemplar el cel des de la terrassa, per conèixer les estrelles i les constel·lacions amb pinzellades de la mitologia pirinenca.

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’estació de Port Ainé també disposa d’un mirador astronòmic a l’Hotel Port Ainé 2000, que us ofereix una activitat familiar molt semblant.

I a la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça, s’ha estrenat un altre mirador astronòmic sensacional. A partir d’ara, en l’espai estel·lar de l’ermita de Sant Quirc de Durro convergiran l’art romànic medieval, l’observació d’un cel nocturn excepcional i el patrimoni de les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus, perquè aquest també és el punt d’inici del descens de les falles del poble!

Subscriu-t'hi

petit77portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!