Natura i ciència

Un tomb per Mart amb el 'Curiosity'

El 2012, aquest automòbil robot va començar a explorar el planeta vermell. Ara podeu descobrir com és, què fa i com es mou pel planeta veí de la Terra

El 'Curiosity'
El 'Curiosity'

El 26 de novembre de 2011, la NASA enviava a l'espai el coet Atlas V. A dins no hi anava cap humà, sinó el Curiosity, una mena d'automòbil robot que tenia per missió explorar el planeta Mart. Després de més de vuit mesos viatjant per l'espai i després d'haver recorregut més de cinquanta-set milions de quilòmetres, aquest automòbil d'aparença molt semblant a Wall-e començava a moure's per la superfície de l'anomenat planeta vermell.El Curiosity és una passada: viatja a una velocitat màxima de 4 centímetres per segon, té un braç robòtic i set càmeres. La que més ens agrada és l'anomenada ChemCam, que té un làser que serveix per mesurar la mida de les roques. Aquest invent tan fantàstic també fa fotografies i, gràcies a això, la NASA ha pogut fer una reconstrucció en 360 graus de la superfície de Mart. Es tracta d'Access Mars, un web en què podreu descobrir com funciona el Curiosity (els textos, en anglès, són breus i fàcils d'entendre), podreu veure algunes de les missions que fa aquest Mars rover, com s'anomenen els automòbils que es passegen pel planeta vermell, i podreu descobrir alguns dels racons que ha fotografiat. Per no perdre-us, podreu utilitzar un mapa amb què veureu el recorregut i els punts on us podeu aturar.

mapa mart

Ara us deixem una animació feta pel Laboratori Científic de Mart de la NASA sobre aquesta missió espectacular, des del llançament del coet fins a l'exploració del planeta vermell. Al·lucinant!

Subscriu-t'hi

petit77portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!