Interactius

El viatge de Marco Polo

Amb vaixell, a peu i amb camell, Marco Polo va travessar Àsia fins a la Xina, i molts anys després va tornar per explicar-ho. En aquesta imatge interactiva podeu veure-hi l'itinerari aproximat que va seguir

Il·lustració: Gisel Fust

No sabem del cert per on van passar, perquè a El llibre de les meravelles, on explica el seu viatge, Marco Polo ho barreja tot una mica i també parla de llocs on no va estar personalment. Més o menys, però, aquest devia ser el camí que va fer des de Venècia fins a la capital xinesa, que aleshores es deia Cambaluc (línia vermella a la imatge), i la ruta per on va tornar a casa (línia negra). Si us posicioneu a sobre de cada número, descobrireu les principals aventures i desventures que van viure Marco Polo, el seu pare Niccolò i el seu oncle Matteo. Abans, llegiu la fitxa tècnica!

  • Quan: de 1271 a 1275 (anada) i de 1290 a 1294 (tornada).
  • On: de Venècia a la Xina, i tornar.
  • Com: a peu, amb camell i amb vaixell.
  • Distància: uns 24.000 quilòmetres!

Subscriu-t'hi

petit80portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!