Interactius

Els tipis, les cases dels indis

Us expliquem tots els secrets dels 'nius' dels senyors de les planures, un invent dels indis dels boscos del nord que podia arribar a fer uns cinc metres d'alt

Il·lustració: Albert Pinilla

El tipi va ser un invent dels indis dels boscos del nord, que es va adaptar molt bé a la vida nòmada de les planures. Un tipi familiar feia uns cinc metres d’alt i una mica menys de diàmetre, com una habitació mitjana. Per fer-lo, calien entre 8 i 20 pells de bisó cosides amb tendons del mateix animal i fins a 20 llargues vares de fusta de 8 metres de llarg, lligades per l’extrem superior.

Navegant per aquest interactiu, descobrireu tots els secrets d'aquests nius, com els va anomenar Ant Negre, un xaman sioux que va dir: "Els nostres tipis eren rodons com els nius dels ocells i sempre els posàvem en cercle, l’anella de la nació, un niu de molts nius on l’esperit vol que covem els nostres fills". Descobriu-ho posicionant-vos amb el ratolí de l'ordinador a sobre de les icones que hi ha a la imatge.
 

Subscriu-t'hi

petit77portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!