Interactius

El llibre dels Morts

Us convidem a descobrir amb una imatge interactiva una escena d'aquest llibre egipci, un text funerari que contenia fórmules màgiques perquè els difunts trobessin el camí cap al més enllà

Il·lustració: Eva Palomar

El llibre dels Morts era un text funerari egipci, que contenia encanteris que permetien als difunts arribar al més enllà. Els antics egipcis creien que les ànimes dels difunts necessitaven aquestes fórmules màgiques per trobar el camí cap al més enllà i gaudir de l’altra vida. Els escribes –els encarregats d’escriure els jeroglífics– copiaven els encanteris d’aquest llibre màgic sobre els sarcòfags de les mòmies o en rotlles de papir que es posaven a les tombes.

En aquesta imatge interactiva hi veureu una escena del llibre dels Morts que pertany a un papir que es va trobar a la tomba d’Ani, un escriba molt poderós. És de fa més de 3.200 anys! La majoria de la gent només s’enterrava amb algun encanteri del llibre dels Morts, sovint sense decorar. En canvi, aquest escriba en va encarregar una còpia sencera, en un papir que mesura 26 metres de llarg. I, a més, els dibuixos són magnífics. De ben segur que era un home important! Voleu saber què hi passa, en aquest dibuix? Doncs posicioneu-vos a sobre de cadascuna de les icones! 

Subscriu-t'hi

petit78 portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!