Interactius

El Taj Mahal, la joia arquitectònica de l’Índia

Identifiquem amb imatges les parts que conformen una edifici que, segles després de la seva construcció, encara hipnotitza

Aquest edifici blanquíssim el van construir fa més de 400 anys. Oi que sembla sortit d'un conte de Les mil i una nits? Però no us penseu pas que és un palau... sinó una tomba! Un poderós emperador indi la va bastir per enterrar-hi el seu gran amor.

Mireu si en tenia, de poder, que el sobirà responia al nom de Sha Jahan: en persa vol dir ‘rei del món’. Era el cap de l’imperi mogol, una dinastia islàmica que va dominar l'Índia durant dos segles. I, en el seu temps, va ser l'home més ric del planeta! Però tots els diners que tenia no van poder consolar-lo quan va morir Mumtaz Mahal, la dona que més estimava. Era la seva quarta esposa, i va perdre la vida quan donava a llum el catorzè fill de la parella. Aleshores, Sha Jahan va decidir que li faria construir la tomba més espectacular mai vista. I ho va aconseguir, no us sembla?

Els millors artistes
El Taj Mahal es va fer en 23 anys, entre el 1631 i el 1654. En total hi van treballar ni més ni menys que vint mil obrers! També hi van participar els arquitectes, els escultors, els talladors i els artistes amb més talent de tot el món islàmic. Els grans blocs de marbre blanc els van dur amb camells i elefants des d’una pedrera a més de 300 quilòmetres de distància.

Quin dispendi!
Amb tota aquesta feinada, s'ha calculat que el cost final de l'edifici va ser superior als 700 milions d'euros actuals! Però amb la seva bellesa ha esdevingut un dels monuments més famosos del món, i cada dia el visiten més de 10.000 persones. Uau!

Com navegar per l'interactiu

  • Posicioneu-vos amb el ratolí de l'ordinador sobre la imatge i feu clic sobre els diversos punts vermells que hi apareixeran. En fer-hi clic s'obrirà una finestra amb la imatge i un text explicatiu.
  • Tot i que sabem que molts ens visiteu des del mòbil, us convidem a visualitzar aquest contingut a l'ordinador i en l'opció de pantalla completa.

 

 

Subscriu-t'hi

petit80portada

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't al Petit SÀPIENS (si és que encara no ho has fet). Puja amb nosaltres a la màquina del temps!

Subscriu-t'hi

T'agradaria viatjar en el temps?

Inscriu-te al butlletí i t'enviarem totes les novetats al teu correu!